02 augusti 2013 ~ 3 Comments

Skokloster

Nu har jag varit tyst ett tag och det beror nog på att tiden ägnats åt våra riddarspel på Skokloster slott.

Vilken vecka det blev! Jag tror gudinnorna gillar oss för det var lika soligt denna vecka som förra året vi var där.

I år fick jag stå på svartkrutsskyttet och det var något av det roligaste jag har gjort. Jag har laddat handkanon från 1400-talet (replika) jag har skjutit duellpistol från 1800-talet (replika) Jag har skjutit Hawkins buffalogevär från 1800-talet (replika), men finast av allt det geväret som är äkta och från inbördeskriget (Lee-Enfield 1861). Det har dessutom varit med vid slaget vid Gettysburg på nordstatssidan. Jag har bara länkat till liknande vapen, inte de vi använde. Jag tror slottspersonalen grät varje gång vi avlossade ett skott från den. Jag är väldigt glad att jag inte fått höra priset på den av ägaren för då hade jag nog aldrig vågat hålla i den.
Detta är helt klart något jag vill lära mig mer om. Hur jag ska få råd att köpa mig sen vapen, det vette tusan. Varför ska jag alltid sakna pengar.

I år ångrade jag nästan att jag inte stannade på kvällarna och sov över där som alla de andra gör. Vi får se hur jag gör nästa år. Det beror mycket på hur detta år ter sig med den privata sidan kring vissa saker.
Vi har fått flera nya medlemmar som verkligen känns som de passar in i det härliga gäng vi är.

Naturligtvis har jag massor med bilder från våra dagar. Ett axplock går att skåda här (klicka på bilden under)

sko2013007

Klicka på bilden för fler bilder

Nu ska min fritid ägnas åt att packa resten av mitt hem och flytta till det lilla huset jag ska bo i. Jag var över med grejer igår då jag redan nu har tillträde till vinden. Jag såg den makalöst försummade trädgården och jösses vad jag har att göra. Samtidigt så tycker jag ju jättemycket om det. Bara det blir fint väder nu långt in på hösten så att jag kan få en hel del gjort och förbereda inför nästa sommar.
Jag har ett äppelträd med hur många minimala äpplen som helst. Det trädet måste beskäras. För att inte tala om körsbärsträdet som får Himalaya att te sig fjuttigt. Men det tänker jag inte ge mig på själv, utan det måste det till experthjälp. Tack och log har jag en vän som har en vän som pysslar med just sånt =)
Så packa, flyttstäda och lasera hela min säng. Hur jag nu ska hinna det? Vill verkligen ha det gjort innan jag flyttar.

Mitt i detta i något svagt ögonblick ska jag också fara iväg 4 dagar med en drös 20 åringar och leka skogsalv i det stora lajvet Mörkvatten. Jag ska då dessutom tälta. Jag som ehum inte alls gillar det mycket pga min extremt onda rygg. Kan alver ha rollator????
Hur ska dessa unga stå ut med en gnällig tant det vette tusan haha. Min roll ska vara lite mer medicinkvinna till de unga skogsalverna. En som gärna hjälper de sina, men nåde om någon utomstående försöker att göra dom illa. Jag är vänlig och hjälpsam…meeeeeen….
Jag hinner inte fixa ett enda plagg till detta så dessa goa unga ska sy allt åt mig. De erbjöd sig dessutom att hjälpa till med flytten!
Jag blev helt tårögd.

Nä njut nu av solen ni som kan. Det tror jag att jag får ägna mig åt nästa år i min lilla trädgård.

 

Share

3 Responses to “Skokloster”

 1. bossebus27 4 oktober 2013 at 1:44 f m Permalink

  Tyvärr jag fick bara error 404 när jag klickade på den skjutande damen. Bosse

  • Guldkant 4 oktober 2013 at 7:43 f m Permalink

   Ajdå! Supertack för påpekandet. Det har funkat förut skall genast kolla upp felet!!! =)

 2. Guldkant 4 oktober 2013 at 7:46 f m Permalink

  Nu funkar det igen! Damen är för övrigt jag själv =)


Leave a Reply

*