04 september 2013 ~ 1 Comment

Nissebo

Nu har jag då äntligen flyttat in i mitt lilla hus jag hyr. Som alltså heter Nissebo (husägaren har döpt huset till det)

Jag älskar det! Att få sitta och njuta på verandan med en kopp kaffe och höra syrsorna spela det är livskvalite´
Jag håller på att sortera om rabatter och bärbuskar. Det finns absolut ingen struktur på någonting i trädgården.
Jag har en vinbärsbuske som de placerat i skuggan av det enormt stora biggaråträdet. Jag har hittat hallonbuskar på baksidan vid en grushög och ogräs. När jag vankar upp lite bland nässlor och gigantiska tistlar en bit från verandan och allmänningen så hittade jag två krusbärsbuskar.
Allt ska nu snyggt samlas där jag vill ha dom.
I allt detta grävande för att bereda plats för buskarna hittade jag först ett prydnadshjärta. Det är inte en riktig sten utan ser ut som något man köper. Långt inbäddad i jord rötter och ogräs låg den på flera centimeters djup.
En bit ifrån detta så hittade jag sen ett stort skelettben och samma djup en halvmeter därifrån hittade jag nedanstående blad. Som jag kommit fram till är ett gammalt lieblad.

Jag tror att ett kärleksdrama skett. De börjar bråka, stenhjärta kastas och han tar livet av henne med en lie och sen gräver han ner allt… hahaha. Ja jag erkänner jag ser för ofta på deckare.

Då det är såpass sent på hösten så har jag inte planterat så mycket i rabatten ännu. Har skaffat mig lite rosenbuskar. Två stycken Nostalie rosor samt två stycken New Dawn.
Här är en bild på den första Nostaligeblomman jag fick.

Nissebos första ros

Nissebos första ros

På lördag kommer min gamla mamma ner från Norrland och då ska det ätas surströmming. Självklart duger bara Oscars som den f.d Timråbo jag är.
Lite information hur man gör det hela: http://www.linnea.com/~timo/foto.htm/oskar.htm

Tyvärr kan jag inte berätta om hur lajvet var för jag kom aldrig iväg på grund av att jag inte fick någon som passade mina djur. Jag hoppas verkligen jag lyckas bättre nästa år. Såhär skoj skulle jag ha haft:
Bilder (som jag då, snyft inte fick vara med på då jag inte var där)
http://sormlandsbygden.se/2013/08/skogen-lockar-som-fantasivarld/

På det stora hela är väl livet rätt okej och jag börjar tvingas acceptera att man kan inte få allt. Jag har nu fått mitt drömhus. Tyvärr inte min stora kärlek. Men jag får strukturera livet så att jag kan få ut det bästa av det hela ändå. Även om det verkligen inte var så jag tänkt mig det hela som det nu blivit med allt. Jag får bli crazy cat lady ensam i skogen. Det är väl min lott helt enkelt. Någon ska ju vara det också. Även om det är en förlust för oss båda. Det är jag övertygad om.
Sångtitlar av Jonas Gardell poppar upp i mitt huvud ”Aldrig ska jag sluta älska dig
Men nog anar jag att jag bara är ”Tillfällig gäst i ditt liv” för dig.

Men trots allt är det enda som betyder något egentligen är att den man älskar lever. Sista tiden har jag verkligen blivit påmind om det. Livet kan ryckas så fort bort. Man måste värdesätta varje sekund man får låna varandra.

 

 

Share

One Response to “Nissebo”

  1. bossebus27 4 oktober 2013 at 1:38 f m Permalink

    Har du hittat orvet?? Bosse


Leave a Reply

*