08 december 2013 ~ 0 Comments

Snart är det jul!

Alla gardiner bytta och adventsstakarna på plats sen en vecka tillbaka. Tänk det är redan andra advent.
Försökte häromdagen att få fastighetsskötaren att förstå att jag ju bara måste få en kamin insatt i mitt lilla hus. Han skulle fundera på saken. Men det lär ju tyvärr inte bli detta år. Men om jag tjatar tillräckligt mycket så kanske.
Vill ha denna:

KaminSå det är väl bara att hålla tummarna nu då. Men det är så mycket annat som ska göras i området jag bor i så det lär nog dröja. De håller just nu på att dra om elen så att den ska gå i marken istället för ovan jord vilket har gett redan nu massor med elavbrott.

Häromdagen var jag utan el i 3 (enligt fastighetsskötaren 5 timmar). Jag var så galet kaffesugen så att jag kunde bita någon. Då åkte jag till Statoil och handlade kaffe och deras lampolja (kallad lamp paraffin) för min lampolja hade tagit slut i mörkret.

Det säger jag bara köp aldrig den produkten av Statoil! VIDRIG doft. Jag trodde att jag skulle kvävas av ångerna. Sen fick jag höra av de som testat att blåsa eld med den att den smakar tydligen vidrigt också. Nä aldrig mer säger jag!
Nu köpte jag på Jula istället och vilken skillnad. Billigare och enormt mycket bättre!! Rekommenderas varmt!

Idag är det andra advent och det är snöigt ute och gnistrande kallt. Jag har julkänsla i hela kroppen och min spellista med jullåtar går varm. Går att lyssna på här: Min Spotify jul

Julborden har börjat att rassla in. Men det blir nog inte så många för min del i år. Fär någon vecka sen var det jullunch och årsmöte med Nordic Knights och det är ju alltid lika härligt att få umgås med alla underbara ”Nordicare”
Dessutom massor med god hemlagad mat! Jag rullade hela vägen hem från vår klubblokal till mitt eget hus. Tur det är utmed samma väg. Mycket praktiskt.

Nu på fredag ska det bli julbord med jobbet och det ser jag fram emot. Jag hoppas det blir mysigare ställe än förra året då vi var på något hipped ställe (ingen aning om vad stället hette då jag aldrig går ut inne i stan) och sillen stod uppradad på bardisken.
Julbord för mig ska vara klart mer julkänsla. Det ska vara herrgård eller slott eller kanske ett mysigt källarvalv. Men fint pyntat och massor med god mat och ett enormt gottebord. Då är jag nöjd! Men eftersom jag har så goa kollegor så är ju bara det minst halva nöjet. De får dock stå ut med att jag har glitter i håret. För det är nämligen på Lucia vi har julbordet och jag har sen jag var 16 år haft glitter i håret på Lucia (och nåde om de nekar mig det på pensionärshemmet) så det är tradition. Jag har det oavsett vad jag gör och var jag befinner mig och nog har jag fått både blickar och kommentarer. Men till och med Mark Levengood som jag träffade en Lucia sa att det var helt fantastiskt och att jag inte skulle bryta den traditionen.

Veckan har verkligen varit rejält både upp och ner måste jag säga. Men jag tror ju att allt har en mening och meningen denna gång var nog helt klart att inse vad jag värdesätter på många olika sätt. Det positiva som hände fick mig att inse att vänskap kan vara värt mer än allt annat. Det  negativa som hände som gjorde mig både ledsen och besviken och ett misstag lär garanterats ha begåtts. Men det fick mig att bli påmind om att tydlighet och ärlighet är A och O om någonting ska fungera. Men jag är också glad att JAG  la ner all min fokus och verkligen försökte denna gång i det hela. Vilket är extremt ovanligt för att vara mig. Tyvärr helt bortslösad energi då motpart ej gjorde detsamma tyvärr, vilket jag sen fick reda på. Det hade kunnat bli grymt bra. Men nu är det bortklantat.

hjärta

Igår lyckades jag till och med klämma in en liten julmarknad vid Funbo kyrka.
Det blir inte tal om julklappar för min del att varken få eller ge då plånboken skriker väldigt högt. Men det är ju trots allt inte det som är det viktigaste.
Det allra viktigaste är att få umgås med sina vänner och familj, folk man kan lita på som kör öppna kort och är lojala, vilket är mycket viktigt för mig (vilket jag verkligen blivit påmind om denna vecka). Att få ha de man älskar nära, även om man kanske inte alltid träffas så ofta. Men att de lever och är friska. Det är det allra viktigaste och något jag tackar varje dag för. Så idag ska jag försöka att få över delar av familjen hit. Om jag lyckas vette sjutton alla har så mycket att göra nu när barnen blivit så stora.
Så nästnästa vecka åker jag upp till min gamla mamma och firar lite förjul. Jag ska också passa på att träffa gamla barndomsvänner och det ska bli så underbart att få ses igen och kramas och bara umgås.
Ta hand om varandra! Njut av livet!

Nissebo

 

 

 

Share

Leave a Reply

*